viernes, 12 de diciembre de 2014

PAELLA D``HIVERN
Quilo i mig de carn barrejada, pollastre, conill i costelles de porc. Tot tallat a trossos petits.
800 grams d'arròs
250 grams de faves tendres
12 carxofes molt tendres
2 manats de alls tendres
un tomàquet molt madur
sal
necessitarem 2,5 litres d'aigua per coure l'arròs, més el que calgui per reposar la qual s'haurà evaporat després de coure la carn i les verdures.
colorant
PREPARACIÓ.
Netejar les carxofes deixant només la part comestible, partir segons voluntat i deixar en aigua amb el suc d'una llimona perquè no s'enfosqueixin.
Netejar i tallar els alls tendres.
Pelar el tomàquet, treure les llavors i picar amb ganivet.
Per a la seva preparació, més val una imatge que mil paraules, us adjunto aquest vídeo casolà que hem muntat amb fotografies a l'espera dels guanys d'aquest bloc ens permeten la compra d'una càmera de vídeo (igual ja ens haurem mort .... ) Només heu de fer un clic en ella tecla de reproducció.
De tota manera us remeto als comentaris que vam fer en trucs i ingredients sobre la forma decocer l'arròs en paella.




PAELLA DE COSTELLES I COL-I-FLOR
INGREDIENTES:
-Arròs (500 grs.)
-Col O Coliflor (500 grs. Tallada a trossets d'uns 3-4 cm. De grans).
-Ajos Tendres (100 grs.)
-Patates (150 grs. Talladetes igual de grans que la col).
-Costillas De Porc (400 grs.)
-Sal I Safrà.
-Oli D'Oliva.


PREPARACIÓ:

Es posa al foc la paella amb l'oli i, un cop calent, se li posa una mica de sal per evitar esquitxades en posar les costelles de porc.
Un cop estiguin sofregides les costelles, se li afegeix la coliflor, se li dóna un parell de voltes i s'afegeixen les patates, els alls tendres i es sofregeix una mica.
Després se li posa una mica de tomàquet triturat natural i una mica de pebre vermell dolç vermell i, tot seguit, l'aigua, el safrà i sal al gust i es porta a ebullició, (recordar que el doble d'aigua que d'arròs i fixar-se en els reblons, per afegir l'aigua que s'evapora abans d'incorporar l'arròs).
Arribats a aquest punt, posarem l'arròs i deixarem bullir a foc moderat durant 15-18 minuts, per tenir a punt la paella.

PAELLA MARINERA
INGREDIENTS.
400 Grams d'Arròs de gra Rodó
250 Grams de Gambes arrosseres
350 Grams de Rossellones
300 Grams de Anells de Calamars
400 grams de musclos frescos
1 Unitats de Ceba
2 Dent de All
100 Grams de Tomàquet fregit
2 Unitats de Nyores
100 Grams de Pèsols frescos o congelats
1 Ampolla d'oli d'oliva
1 Fulla de Llorer
1 pessic de Colorant per Arròs o brins de safrà
1 pessic de Sal
1 Unitats de Llimona per decorar



  1. PAELLLA MARINERA.

Ingredients per preparar paella marinera

  150 gr. de llagostins
  150 gr. d'anells de calamar
  150 gr. de cloïsses cloïsses
  1/2 got d'arròs
  1 tomàquet
  1/2 pebrot vermell
  1/2 pebrot verd
  2 grans d'all
  Pebre vermell dolç de la Vera
  safrà
  Oli d'oliva
  vi blanc
  aigua
  sal
Com preparar paella marinera?

Piquem en trossets molt petits el pebrot verd, el pebrot vermell, el tomàquet i l'all.
En una paella, fem un raig generós d'oli d'oliva i sofregim el pebrot. Un cop pochadito, afegim el tomàquet i l'all, i esperem que tot estigui ben fet.
A continuació, afegim els llagostins, els anells de calamar i les rossellones, i tirem mig got de vi blanc. Afegim també el pebre vermell i una mica de sal (convé no passar-se, perquè el mateix marisc li apostarà a la paella el punt de sal que necessitem). Remenem, tapem, i deixem coure durant uns vuit minuts.
Finalment, tirem l'arròs, l'aigua (dues parts d'aigua per cada part d'arròs) i una mica de safrà. Tornem a remenar bé, perquè l'arròs quedi ben cobert, i deixem durant uns 20 minuts més fins que el líquid redueixi.
Perquè la paella estigui a punt, a mi m'agrada que quedi melosa, però no caldosa. Per això, sempre espero que l'arròs s'enganxi una mica a la base de la paella, però mai deixo que s'assequi completament.


PAELLA NEGRA
Ingredients per a 4 persones:
- 1/2 Ceba Gran.
- 200 gr. Anelles de Calamar.
- 150 gr. Musclos.
- 100 gr. Gambes Petites.
- 8 o 9 Gambes Grans.
- 500 gr. Arròs.
- 1/2 Got de Vi Blanc.
- 1 Cullerada de Pimentón Dulce.
- Caldo de Peix.
- All i Oli.
preparació:
Pica l'all i la ceba i posa'ls a fregir en l'oli d'oliva. Mol en la liquadora el pebrot morrón i sofregeix durant 30 minuts.
Afegeix els 3 tomàquets picats perquè es fregeixin i quan estiguin tovets retira i reserva.

Incorpora a la paella un raig d'oli i el pop, els calamars i la gambeta i 8 minuts més tard les cloïsses i els musclos. Sofregeix durant 20 minuts.

Afegeix el suc del pebrot prèviament preparat i les dues bossetes de tinta de calamar. A continuació afegeix l'arròs i ofega-ho durant 2-3 minuts.

Afegeix aigua fins a cobrir i cou durant uns 30 minuts (o fins que s'absorbeixi l'aigua i es cueca l'arròs). Provar l'arròs i si està una mica dur posar una mica més d'aigua.

Retira del foc i tapa amb un drap per eliminar la resta d'humitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario